Stichting Ondernemersbelangen Eefde

Nieuws

Werkzaamheden Kapperallee

Als alles volgens planning blijft gaan zal de Kapperallee in de periode van maart tot en met juli 2019 10 a 12 weken afgesloten worden voor al het gemotoriseerde vervoer.

Dit heeft grote gevolgen voor een aantal ondernemers in Eefde.

Onlangs zijn een aantal leden van de Ondernemersvereniging hierover in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat. De afsluiting is onvermijdelijk. Wel is afgesproken dat de Ondernemersvereniging ruim voor de afsluiting bericht krijgt hoe de afsluiting zal plaatsvinden en welke omleidingen er aangegeven gaan worden. Mochten ondernemers het niet eens zijn met de omleidingsroutes dan kunnen ze dat op dat moment nog aangeven en zal er met Rijkswaterstaat gekeken worden wat andere mogelijkheden zijn.

RWS presenteert uitbreiding sluis Eefde

Tijdens een bijzondere vergadering van de ondernemersvereniging op 5 oktober hebben Ernst Rijsdijk en Koen van Bezu namens Rijkswaterstaat het project Uitbreiding Sluis Eefde toegelicht. De presentatie ging over hoe het project tot stand is gekomen, waar de aannemer Lock to Twente (L2T) op dit moment mee bezig is en wat er op de planning staat qua werkzaamheden voor de komende tijd.

 presentatie RWS uitbreidingsluis

 

Ook hebben de aanwezigen gezien hoe de sluis en het landschap er om heen eruit komt te zien. Velen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om vragen te stellen over onder andere verkeersveiligheid, geluidsoverlast en de bereikbaarheid van de Kapperallee tijdens de bouw.

Geinteresseerd naar informatie over de uitbreiding van de Sluis Eefde? Kijk op www.rws.nl/sluiseefde

MKB managers leggen verbinding

Werkt u in het midden- en kleinbedrijf? En wilt u contact met een onafhankelijk adviseur? Dan kunt u contact opnemen met de mkb-managers Karin Komdeur en Hans Wennekes. Zij zijn de schakel tussen ondernemers uit de kernen en de gemeente en leggen verbinding tussen ondernemers onderling. Ook houden zij zich bezig met het oprichten van een centrum voor jonge ondernemers.

MKBmanagers Hans en Karin

De functie van MKB-manager is in het leven geroepen in het kader van de Economische Agenda 2017-2018 met als doel om de lokale economie gezond te houden. Waarmee houden mkb managers Karin Komdeur en Hans Wennekes zich bezig:

In gesprek
Karin Komdeur: "De komende tijd gaan we (nader) kennismaken en bij ondernemers ophalen waar zij behoefte aan hebben, waar ze naartoe willen en wat ze daarbij nodig hebben. We starten waar de energie zit. Ook met de gemeente gaan wij in gesprek om te horen wat zij als resultaat verwachten. De oogst van deze gesprekken vertalen we in een concreet plan van aanpak en leggen dat als advies voor aan betrokkenen. Op papier is de gemeente onze opdrachtgever. De ondernemers en organisaties die hierbij betrokken zijn, zien wij als de klant Daar zullen we dan ook vooral te vinden zijn."

Kansen benutten
Hans Wennekes: "We willen met deze aanpak samenwerking en bewustwording op gang brengen, met concrete activiteiten en resultaten. We hopen dat ondernemers zich hierdoor meer gefaciliteerd en gesteund voelen, zodat zij kansen kunnen benutten. Oók jonge ondernemers, waarvoor we een centrum oprichten. We vervullen vooral een rol in de opstartfase door fondsen en partners bij elkaar te brengen, op zoek te gaan naar een geschikte plek en naar een lokale aanjager die het centrum succesvol kan exploiteren."

Wie zijn de mkb-managers?
Karin Komdeur (1963) woont in Gorssel, heeft een eigen adviesbureau en heeft ruime ervaring als procesmanager, programmamanager en facilitator in uiteenlopende processen. Een van haar huidige opdrachten is het op de kaart zetten van 'Historisch Grave', met als doel de economie van Grave te versterken. Samenwerking met ondernemers is hierin onmisbaar.

Hans Wennekes (1960) is als ondernemer gespecialiseerd in verkoop en marketing. Als uitvoerend adviseur bij MKB Winstpunt, een initiatief van MKB-Nederland, VNO-NCW en de provincie Gelderland, begeleidde hij veel bedrijven met verkoop- en marketingplannen en innovatie. In Berkelland is hij aanjager van het Centrum voor Jong Ondernemerschap. Dit kwam tot stand door in gesprek te gaan met ondernemersverenigingen, onderwijs en ondernemers.

Contact opnemen?
Karin Komdeur en Hans Wennekes zijn bereikbaar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Karin Komdeur: 06-83643440
Hans Wenekes: 06-51872153

Trotse prijswinnaars met waardecheque Hulphond

OEPZ 2017 heeft met de markt en de Dorpsloop Eefde 1083,05 euro opgehaald voor Stichting Hulphond. Het bedrag wordt besteed aan de aanschaf van een pup die opgevoed gaat worden als Hulphond.Jong en oud deed mee aan de diverse acties voor dit goede doel. Een van de onderdelen van OEPZ was een kleurwedstrijd. Uit de stapel inzendingen zijn  drie winnaars gekozen. Op de foto zie je de trotse winnaars met hun werkstuk en de cheque met het opgehaalde bedrag voor de Stichting Hulphond.


prijswinnaarsOEPZ 

John Immink (sport88), Peter Lenselink (Ondernemersvereniging), Petra van Benten (Stichting Hulphond Nederland) en Lotte Boudewijns (4 jaar), Nikki Nijveld (10 jaar) en Mirthe Mogezomp (7 jaar) met hun winnende kleurplaat en de waarde cheque voor Stichting Hulphond.


Zowel Pieter Blickman, accountmanager en fondsenwerver als Petra van Benten Hoofd acquisitie en gedragstrainer bij Stichting Hulphond bedankten alle ondernemers, de deelnemers aan de Dorpsloop en de bezoekers van de bedrijvenmarkt. “Wij moeten het binnen de Stichting Hulphond van giften en donaties hebben en zijn heel blij met dit OEPZ initiatief”. Petra bedankte ook de kinderen die bijgedragen hebben door mee te doen aan de kleurwedstrijd. De drie jonge winnaars waren blij verrast met hun speelgoedwaardebon van 15 euro en het bijbehorende zakje snoep.

Eerder op de dag ontving Pieter Blickman (Stichting Hulphond Nederland) van Bea Reuver (Stichting Ondernemersbelangen Eefde) de waardecheque met het opgehaalde bedrag voor de aanschaf van een Hulphond in Eefde.


 officiele uitreiking chequehulphond