Ondernemers café met Lochemse Uitdaging

Op donderdag 24 september hield de Ondernemersvereniging Eefde een Ondernemers café met als sprekers Willem Smalen en Ger Jan Zandink namens de Lochemse Uitdaging.

De Lochemse Uitdaging brengt (lokaal) bedrijfsleven en (lokale) maatschappelijke organisaties samen, met als doel om uiteenlopende probleemsituaties op te lossen. Het draait daarbij allemaal om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Ze bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen, Menskracht en Middelen en dat alles met gesloten beurs.

Tijdens het ondernemers cafés brachten de heer Smalen en Zandink de dertien aanwezige ondernemers op de hoogte van de mogelijkheden om hun maatschappelijke betrokkenheid met de buurt vorm te geven met bemiddeling van de Lochemse Uitdaging. De formule van de Uitdaging geeft ondernemers de kans om heel specifiek en naar eigen vermogen mee te doen. Een win-win situatie voor de ondernemer en voor de lokale verenigingen. Zo wordt de samenleving in de gemeente Lochem weer een beetje mooier.

 

foto ondernemerscafe Lochemse Uitdaging

Op de ondernemersavond werden tientallen vragen gesteld en beantwoord. Ideeën en mogelijkheden vlogen over en weer. Ook tijdens de aansluitende netwerkborrel werd geanimeerd gediscussieerd over de mogelijkheden van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Volgens de bezoekers was het niet alleen gezellig maar ook heel leerzaam. Aan het eind hebben negen ondernemers zich direct ingeschreven bij de Lochemse Uitdaging, zij worden binnenkort benaderd door de matchgroep.

Meer weten over de Lochemse Uitdaging kijk op www.lochemseuitdaging.nl