MKB managers leggen verbinding

Werkt u in het midden- en kleinbedrijf? En wilt u contact met een onafhankelijk adviseur? Dan kunt u contact opnemen met de mkb-managers Karin Komdeur en Hans Wennekes. Zij zijn de schakel tussen ondernemers uit de kernen en de gemeente en leggen verbinding tussen ondernemers onderling. Ook houden zij zich bezig met het oprichten van een centrum voor jonge ondernemers.

MKBmanagers Hans en Karin

De functie van MKB-manager is in het leven geroepen in het kader van de Economische Agenda 2017-2018 met als doel om de lokale economie gezond te houden. Waarmee houden mkb managers Karin Komdeur en Hans Wennekes zich bezig:

 

In gesprek

Karin Komdeur: "De komende tijd gaan we (nader) kennismaken en bij ondernemers ophalen waar zij behoefte aan hebben, waar ze naartoe willen en wat ze daarbij nodig hebben. We starten waar de energie zit. Ook met de gemeente gaan wij in gesprek om te horen wat zij als resultaat verwachten. De oogst van deze gesprekken vertalen we in een concreet plan van aanpak en leggen dat als advies voor aan betrokkenen. Op papier is de gemeente onze opdrachtgever. De ondernemers en organisaties die hierbij betrokken zijn, zien wij als de klant Daar zullen we dan ook vooral te vinden zijn."

Kansen benutten

Hans Wennekes: "We willen met deze aanpak samenwerking en bewustwording op gang brengen, met concrete activiteiten en resultaten. We hopen dat ondernemers zich hierdoor meer gefaciliteerd en gesteund voelen, zodat zij kansen kunnen benutten. Oók jonge ondernemers, waarvoor we een centrum oprichten. We vervullen vooral een rol in de opstartfase door fondsen en partners bij elkaar te brengen, op zoek te gaan naar een geschikte plek en naar een lokale aanjager die het centrum succesvol kan exploiteren."

Wie zijn de mkb-managers?

Karin Komdeur (1963) woont in Gorssel, heeft een eigen adviesbureau en heeft ruime ervaring als procesmanager, programmamanager en facilitator in uiteenlopende processen. Een van haar huidige opdrachten is het op de kaart zetten van 'Historisch Grave', met als doel de economie van Grave te versterken. Samenwerking met ondernemers is hierin onmisbaar.

Hans Wennekes (1960) is als ondernemer gespecialiseerd in verkoop en marketing. Als uitvoerend adviseur bij MKB Winstpunt, een initiatief van MKB-Nederland, VNO-NCW en de provincie Gelderland, begeleidde hij veel bedrijven met verkoop- en marketingplannen en innovatie. In Berkelland is hij aanjager van het Centrum voor Jong Ondernemerschap. Dit kwam tot stand door in gesprek te gaan met ondernemersverenigingen, onderwijs en ondernemers.

Contact opnemen?

Karin Komdeur en Hans Wennekes zijn bereikbaar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*       Karin Komdeur: 06-83643440

*       Hans Wenekes: 06-51872153