Werkzaamheden Kapperallee

Als alles volgens planning blijft gaan zal de Kapperallee in de periode van maart tot en met juli 2019 10 a 12 weken afgesloten worden voor al het gemotoriseerde vervoer.

Dit heeft grote gevolgen voor een aantal ondernemers in Eefde.

Onlangs zijn een aantal leden van de Ondernemersvereniging hierover in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat. De afsluiting is onvermijdelijk. Wel is afgesproken dat de Ondernemersvereniging ruim voor de afsluiting bericht krijgt hoe de afsluiting zal plaatsvinden en welke omleidingen er aangegeven gaan worden. Mochten ondernemers het niet eens zijn met de omleidingsroutes dan kunnen ze dat op dat moment nog aangeven en zal er met Rijkswaterstaat gekeken worden wat andere mogelijkheden zijn.

RWS presenteert uitbreiding sluis Eefde

Tijdens een bijzondere vergadering van de ondernemersvereniging op 5 oktober hebben Ernst Rijsdijk en Koen van Bezu namens Rijkswaterstaat het project Uitbreiding Sluis Eefde toegelicht. De presentatie ging over hoe het project tot stand is gekomen, waar de aannemer Lock to Twente (L2T) op dit moment mee bezig is en wat er op de planning staat qua werkzaamheden voor de komende tijd.

 

presentatie RWS uitbreiding sluis

Ook hebben de aanwezigen gezien hoe de sluis en het landschap er om heen eruit komt te zien. Velen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om vragen te stellen over onder andere verkeersveiligheid, geluidsoverlast en de bereikbaarheid van de Kapperallee tijdens de bouw.

Geinteresseerd naar informatie over de uitbreiding van de Sluis Eefde? Kijk op www.rws.nl/sluiseefde

 

 

MKB managers leggen verbinding

Werkt u in het midden- en kleinbedrijf? En wilt u contact met een onafhankelijk adviseur? Dan kunt u contact opnemen met de mkb-managers Karin Komdeur en Hans Wennekes. Zij zijn de schakel tussen ondernemers uit de kernen en de gemeente en leggen verbinding tussen ondernemers onderling. Ook houden zij zich bezig met het oprichten van een centrum voor jonge ondernemers.

MKBmanagers Hans en Karin

De functie van MKB-manager is in het leven geroepen in het kader van de Economische Agenda 2017-2018 met als doel om de lokale economie gezond te houden. Waarmee houden mkb managers Karin Komdeur en Hans Wennekes zich bezig:

Trotse prijswinnaars met waardecheque Hulphond

OEPZ 2017 heeft met de markt en de Dorpsloop Eefde 1083,05 euro opgehaald voor Stichting Hulphond. Het bedrag wordt besteed aan de aanschaf van een pup die opgevoed gaat worden als Hulphond.Jong en oud deed mee aan de diverse acties voor dit goede doel. Een van de onderdelen van OEPZ was een kleurwedstrijd. Uit de stapel inzendingen zijn  drie winnaars gekozen. Op de foto zie je de trotse winnaars met hun werkstuk en de cheque met het opgehaalde bedrag voor de Stichting Hulphond

prijswinnaars OEPZ

John Immink (sport88), Peter Lenselink (Ondernemersvereniging), Petra van Benten (Stichting Hulphond Nederland) en Lotte Boudewijns (4 jaar), Nikki Nijveld (10 jaar) en Mirthe Mogezomp (7 jaar) met hun winnende kleurplaat en de waarde cheque voor Stichting Hulphond.

Foto impressie OEPZ 2017

Foto impressie OEPZ met dank aan fotograaf Arjen Reugebrink

 

overzicht markt 2 

Ruim honderd deelnemers aan OEPZ Dorpsloop Eefde

 

Tijdens OEPZ op zondag 19 maar floot burgemeester van't Erve om 11.15 uur in totaal 54 lopers en loopsters weg, allen deelnemers aan de 5,5 km en de 10 km van de Dorpsloop Eefde. Vijf minuten later werden 42 kinderen weg gefloten voor hun start van de Kidsrun van 1,5 km.

 IMGP5789 002 start kidsrun

Gelukkig nagenoeg geen regen , maar daarentegen stond er wel een flinke

Kleurplaat OEPZ

Logo OEPZ kleinTijdens OEPZ op 19 maart van 11.00 - 15.00 uur in het Hart in Eefde kunnen kinderen deelnemen aan een kleurwedstrijd.

 

De kleurplaat kan ook thuis gekleurd worden en ingeleverd worden bij OEPZ.

Kleur hem in en breng hem mee naar OEPZ.

Per categorie wordt een winnaar gekozen, de prijs is een speelgoed bon ter waarde van 15 euro.

Doe je mee?

Klik hier voor de kleurplaat.

OEPZ ondernemersmarkt

Logo OEPZ kleinZondag 19 maart
van 11.00 - 15.00 uur

in en rondom het Hart

Ondernemers uit Eefde geven demonstraties van hun bedrijf of producten met speciale beursaanbiedingen. Kinderen kunnen zich laten schminken, pony-rijden of meedoen aan een kleurwedstrijd. Er is een springkussen voor de allerkleinsten en een gratis ritje met paard en wagen voor alle leeftijden.

Alle opbrengsten gaan naar trainingen van hulphonden in Eefde. 

Deelnemers markt tot nu toe: Autobedrijf Lenselink, Autoservice-Eefde, Bereik, Bolina Aalderink Uitvaartbegeleiding, By Artistic, Donderwinkel Kleingrondverzet, Drogisterij Peinemann, Enat, Het Hart, Kamphuisschilders, Klusservice Eefde Gorssel, Te Loo, Notariskantoor Smook, Ray-Tecnics, Rovelo-Bikes, Schoonmaakbedrijf Frederiks, Tuincentrum de Blaakhof, De Wereldwinkel.

Daanaast presenteert Valto enkele Jazz-dansen (de dames worden gekapt door kapsalon By Artistic) en kunt u vogels van Vogelvereniging Ons Genoegen bekijken en uiteraard biedt de Legotheek enkele bijzondere objecten.

Een bezoekje meer dan waard dus.

SOE flyer voor OEPZ  SOE flyer achter OEPZ

 

Burgemeester geeft startsein bij OEPZ 2e Dorpsloop Eefde

Op zondag 19 maart organiseren Stichting Ondernemersbelangen Eefde en de Trim - en ATB club SPORT '88 uit Joppe voor de tweede keer tijdens OEPZ (Ondernemend Eefde Presenteert Zich) de dorpsloop Eefde. Op zondagmorgen om 11.15 geeft Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve het startsein aan de deelnemers van de 5,5 km en 10 km.  De start- en finishlocatie is bij het Hart  aan de Jolinkweg 2 te Eefde. Ook Nordic walking staat op het programma, deze lopers starten met hun 5,5 km direct achter de hardlopers.

Doorslaand succes op 6 januari bij onze Midwinterbijeenkomst Eefde

Ruim 400 Eefdenaren brachten gezamenlijk een toast op het nieuwe jaar uit. Het programma met sprekers en een informatiemarkt was een doorslaand succes. Jong en oud keek terug op 2016 en vooruit naar 2017. Diverse onderwerpen van Traverse, 2e sluiskolk en het Dorpsplan 2017-2025 werden besproken, oude bekenden herenigd en nieuwe verbindingen gelegd. Van Eefde, voor Eefde. Het gezamenlijk initiatief van verschillende verenigingen zorgde voor een grote opkomst met betrokken publiek waar saamhorigheid en gezelligheid de boventoon voerde. Muziek van Duo Hekkelbarg en Concordia en niet te vergeten de Midwinterhoornblazers verbonden de aanwezigen tot een sfeervol samenzijn. De hapjes van de nieuwe Syrische inwoners en de traditionele kniepertjes en snert met drankjes maakten het compleet. Alle aanwezigen waren het er over eens: Eefde leeft en verbindt prachtig.

 

    collage MWB